Skip to main content
Nieuws

De aanschaf van een wijnkoelkast

By 2 januari 2018september 29th, 2020No Comments
[rt_heading style=”no-style” size=”h1″ font_color_type=””]Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een wijnkoelkast?[/rt_heading]

U houdt van wijn en drinkt uw wijn het liefst op de perfecte temperatuur, op deze wijze komen de aroma’s natuurlijk het beste tot z’n recht. Of het nu gaat om een dure franse wijn of een fles wijn van een tientje van de supermarkt, de temperatuur van de wijn is belangrijk. Daarom is een wijnkoelkast de perfecte manier om uw wijnen op de juiste temperatuur te kunnen bewaren en serveren. Het aanbod van wijnkoelkasten groeit, daardoor kan het lastig zijn een keuze te maken. Hieronder geven wij tips waar u op kunt letten bij uw aanschaf wijnkoelkast.

Waar gaat u de wijnkoelkast voor gebruiken?

Hoewel er zijn verschillende soorten wijnkoelkasten zijn, heeft elke wijnkoelkast een andere kwaliteit. Bijvoorbeeld om wijnen te rijpen en lang te bewaren is een wijnbewaarkast geschikt. Om wijnen direct te kunnen serveren op de juiste temperatuur is een wijnklimaatkast geschikt. Bovendien heeft een wijnklimaatkast vaak een mooi design met glazendeur waar de wijnen mooi in gepresenteerd worden.

Hoeveel flessen wilt u in de wijnkoelkast kwijt?

Er zijn wijnkoelkasten voor 24 flessen maar er zijn ook wijnkoelkasten waar makkelijk 165 flessen in passen. Uiteraard hoe meer flessen er in passen, hoe groter de koelkast wordt. Hoeveel ruimte heeft u over voor de wijnkoelkast of hoeveel ruimte heeft u tot uw beschikking? Mogelijkheden zijn er namelijk genoeg, zelfs voor zeer kleine ruimtes.

Wilt u rood, wit of beide in de wijnkoelkast kwijt?

Houdt u van rood of van wit, of misschien van allebei? Ofwel u houdt van wit maar uw partner van rood of andersom. Het is belangrijk hier over na te denken bij de keuze voor een wijnkoelkast. Wanneer u kiest voor zowel rood als wit om direct te serveren, ga dan voor een wijnklimaatkast met twee temperatuurzones. Immers worden wit en rood op verschillende temperaturen gedronken, de twee temperatuurzones zorgen er namelijk voor dat dit mogelijk is. Voor het bewaren van wijnen kunt u kiezen voor een wijnbewaarkast met één temperatuurzone.

Waar gaat u de wijnkoelkast plaatsen?

De plaatsing is belangrijk. Wilt u de wijnkoelkast inbouwen? Kies dan voor een compressor-wijnkoelkast, die in te bouwen is. Daarnaast is het belangrijk te letten op de draairichting van de deur. Bovendien zijn de meeste modellen zowel rechtsdraaiend als linksdraaiend te bestellen. Plaatst u de wijnkoelkast op een koelere plek, zoals bijvoorbeeld de schuur, zorg er dan voor dat er een winterfunctie op de koelkast zit.

Verschillende koeltechnieken

Er zijn drie verschillende koeltechnieken. Wij leveren voornamelijk wijnkoelkasten met compressor-techtniek. Indien u de wijnkoelkast bijvoorbeeld wilt inbouwen, is het belangrijk hier meer over te weten.

  • Absorptie
    Door gebruik te maken van de absorptietechniek kunnen wijnen 100% trillingsvrij bewaard worden, op een contante temperatuur. Bij deze techniek kan de rijping van de wijnen zeer gecontroleerd plaatsvinden.
  • Thermo-elektrisch (peltier)
    Deze wijnkoelkasten zijn vaak voordeliger geprijsd, door gebruik van de thermo-elektrische techniek. Thermo-elektrische wijnkoelkasten gebruiken meer energie. Vaak wordt deze techniek gebruikt bij kleinere koelkasten. Het is niet mogelijk een thermo-elektrische wijnkoelkast in te bouwen, omdat de warmte dan niet afgevoerd kan worden.
  • Compressor
    Door middel van compressor-techniek hebben wijnkoelkasten een groot temperatuurbereik. Daardoor zijn deze wijnkoelkasten zeer geschikt als wijnklimaatkast, waaruit verschillende wijnen direct geserveerd kunnen worden. De meesten compressorkoelkasten zijn geschikt om in te bouwen.
Luchtkwaliteit

De luchtkwaliteit in een wijnkoelkast dient optimaal te zijn. Om hiervoor te zorgen is het belangrijk dat de wijnkoelkast over een aantal opties beschikt. Zo dient de wijnkoelkast uitgerust te zijn met een koolstoffilter, luchtcirculatie en luchtvochtigheidsregeling.

De kwaliteit

De juiste wijnkoelkast is uiteraard van goede kwaliteit. Het gebruik van goede materialen en techniek is essentieel om tot een goed product te komen. Wij leveren voornamelijk wijnkoelkasten van het merk Dometic. Dometic levert al jarenlang uitstekende kwaliteit op het gebied van koeling. Bovendien hebben wij al jarenlang uitstekende ervaringen met de producten van Dometic.

Mocht u nog vragen hebben dan staan wij u uiteraard graag te woord. Wij zijn telefonisch en per e-mail te bereiken. Daarnaast bent u natuurlijk van harte welkom in onze showroom in Montfoort, nabij Utrecht.

[vc_single_image image=”2093″ img_size=”medium” alignment=”center”]

Kijk ook eens bij onze partners