Skip to main content
Nieuws

Wijnbewaarkast of wijnklimaatkast?

By 20 december 2017december 15th, 2020No Comments
[rt_heading style=”no-style” size=”h1″ font_color_type=””]Het verschil tussen een wijnklimaatkast en een wijnbewaarkast[/rt_heading]

Wat is het verschil tussen een wijnbewaarkast en een wijnklimaatkast? Bovendien kunt u op internet diverse termen terugvinden: wijnbewaarkast, wijnkoelkast, wijnklimaatkast, wijnserveerkast. Een wijnkoelkast kunt u zien als een luxe koelkast met meer opties. Zo zijn wijnkoelkasten bijvoorbeeld trillingsvrij en garanderen de ingestelde temperatuur.

Bij wijnkoelkasten maken we onderscheid tussen een wijnbewaarkast en een wijnklimaatkast. De andere gebruikte termen kunnen worden onderverdeeld onder deze twee categorieën. Hieronder leggen we de belangrijkste verschillen uit tussen de bewaarkast en de klimaatkast.

De wijnbewaarkast

Het woord zegt het eigenlijk al, in deze wijnkoelkast worden wijnen bewaard. De wijnbewaarkast heeft één constante temperatuur, waardoor deze wijnkoelkast ideaal is om wijnen te laten rijpen. Zo kunt u de wijnbewaarkast instellen op de perfecte temperatuur (12 °C) om de wijn te bewaren. Een groot temperatuurbereik heeft de wijnbewaarkast vaak niet. Maar dit is ook niet nodig om de wijn te bewaren. De wijnbewaarkast is het beste te vergelijken met de traditionele wijnkelder qua klimaat. Vaak heeft deze wijnkoelkast geen glazen deur, tenslotte is het belangrijk wijnen op een donkere plek te bewaren.

  • Ter vervanging van de wijnkelder
  • Ideaal om wijn lang te bewaren (en te laten rijpen)

Bekijk hier onze wijnbewaarkasten

De wijnklimaatkast

Waar het bij de wijnbewaarkast vooral gaat om het bewaren, gaat het bij de wijnklimaatkast vooral om het serveren. De wijnserveerkast is hetzelfde als een wijnklimaatkast. Bij de meeste van onze wijnklimaatkasten ligt het temperatuurbereik tussen de 5°C en 22°C. In tegenstelling tot de wijnbewaarkast heeft de wijnklimaatkast verschillende temperatuurzones. Zodoende kan elke wijn op de ideale temperatuur geserveerd worden. Onze wijnklimaatkast hebben daarnaast een mooi design. Deze wijnkoelkast is vaak een echte blikvanger in uw huis.

  • Ideaal om wijn direct te serveren
  • Wijnkoelkast met mooi design, om wijn te presenteren

Bekijk hier onze wijnklimaatkasten

Mocht u nog vragen hebben dan staan wij u uiteraard graag te woord. Wij zijn telefonisch en per e-mail te bereiken. Daarnaast bent u natuurlijk van harte welkom in onze showroom in Montfoort, nabij Utrecht.

[vc_single_image image=”2299″ img_size=”full” alignment=”center”]

Kijk ook eens bij onze partners