Skip to main content

Houdt u wel van een wijntje, en bent u van plan een wijnkoelkast aan te schaffen voor uw woonkamer, keuken, kelder of bar? Een wijnkoelkast kan erg praktisch zijn. Bij Wijnkoeling4you vindt u een uitgebreid assortiment met de mooiste modellen. Welke wijnkoelkast u ook kiest, u bent er van verzekerd dat de wijnen te allen tijden op de juiste temperatuur bewaard zullen worden. Het aanbod koelkasten groeit, waardoor de keuze van een wijnkoelkast soms lastig kan zijn. Wij geven u daarom informatie en advies over onze verschillende soorten koelkasten. Samen kijken wij welke wijnkoelkast het best bij u past!

Waarom een wijnkoelkast aanschaffen?

Er zijn verschillende redenen om een wijnkoelkast aan te schaffen, zeker als u een echte wijnliefhebber of een horeca ondernemer bent. De belangrijkste reden is natuurlijk dat uw wijnen altijd op de juiste temperatuur bewaard zullen worden. Hierdoor kunnen de wijnen altijd direct genuttigd worden, wanneer dan ook, zonder dat er veel aroma’s verloren gaan. Een verkeerde temperatuur is dus niet goed voor de smaak van de wijn. Wanneer een wijn te koud wordt geserveerd, zal de fruitige smaak wegvallen en kan de wijn een beetje dun proeven. En wanneer een wijn te warm wordt geserveerd zal de lauwe temperatuur de wijn log en zwaar maken. Beide gevallen is natuurlijk niet gewenst voor u en/of uw klanten.

Witte wijnen die een sappig zuur karakter hebben kunt u het best bewaren rond de 8-14˚C. Als de witte wijn niet alleen uit fruit bestaat, maar smaakvoller is gemaakt door bijvoorbeeld houtrijping, is de optimale bewaartemperatuur iets hoger namelijk 12-14˚C.

Rode wijnen die een licht en zacht karakter hebben kunnen het best bewaard worden rond de 12-17˚C, dit is een wijde temperatuur dus kunt u kiezen wat u het beste aanstaat. Als richtlijnen kunt u wel aanhouden dat als de wijn licht is kan deze koeler bewaard worden dan een fruitige. Ook zijn er krachtige rode wijnen met een sterke smaak en dan vaak ook een hoger alcohol-percentage deze kunnen op “kamertemperatuur” bewaard worden. Let op, veel mensen denken dat dit gewoon buiten de koelkast is maar dit is niet altijd zo, kamertemperatuur betekent rond de 17-19˚C.

Of het nu gaat om een prijzige of goedkopere wijn, de temperatuur is dus altijd belangrijk voor de smaak. Maar naast deze praktische en functionele eigenschappen, kan een wijnkoelkast ook nog eens heel decoratief zijn. Wij vinden het erg belangrijk dat zo een onderdeel goed moet aansluiten bij van uw (werk gerelateerde) interieur. Al onze modellen hebben een verfijnd uiterlijk en zijn verkrijgbaar in unieke designs, waardoor ze in ieder interieur toepasbaar zijn. Ook in die van u! Bekijk ons volledige assortiment.

Ons assortiment

Als u bij Wijnkoeling4you een wijnkoelkast wilt aanschaffen, heeft u de keuze uit verschillende soorten. Bekijk ze hier:

  • Wijnklimaatkasten. Als wijnliefhebber is er niets mooiers dan het hebben van een prachtige koelkast waar wijnen overzichtelijk en op de juiste wijze in opgeslagen kunnen worden. Wijnklimaatkasten zijn uitermate geschikt voor gebruik in een woonkamer of keuken. Door de juiste temperatuur en rustige omgeving is dit de ideale oplossing om wijnen te kunnen bewaren en vervolgens goed te kunnen serveren. Wij hebben beslist ideale wijnkoelkasten voor iedereen die zorgeloos wilt genieten van lekkere wijnen.
  • Wijnbewaarkasten. In onze wijnbewaarkasten wordt het klimaat van een wijnkelder nagebootst. Deze kasten zijn speciaalontwikkeld voor het rijpen van wijn. Met de rustige, kalme en koele omgeving die gecreëerd wordt zijn de wijnbewaarkasten van Dometic de perfecte vervangers van een natuurlijke wijnkelder.
  • Wijnkoelers. Zoekt u een compacte wijze om uw flessen wijn bij een optimale temperatuur te bewaren? Wij hebben voor u de ideale oplossing: wijnkoelers! In tegenstelling tot grote wijnkoelkasten of wijnklimaatkasten beschikt deze over één temperatuurzone, waardoor ze niet zoveel ruimte innemen.
  • Minikoelkasten. Door de afmetingen en unieke designs zijn deze koelkasten overal toepasbaar. Deze koelkasten zijn uitermate geschikt voor gebruik tijdens een vakantie. Ze zijn gemakkelijk mee te nemen en ideaal om eten en drinken in te koelen. Maar ook voor thuis worden deze minikoelkasten veelal besteld. Door de geruisloze werking zijn ze tevens geschikt voor hotelkamers.

Daarnaast kunt u kiezen voor een inbouw of vrijstaande wijnkoelkast. Welke koelkast u kiest hangt af van meerdere factoren, zoals de mogelijkheden en de eigenschappen van de wijnkoelkast. Heeft u bijvoorbeeld weinig ruimte over in de kamer waar u de koelkast wilt hebben? Dan  kunt u het best kiezen voor een inbouwkoelkast. Let hierbij goed op de hoogte en breedte zodat de koelkast met zekerheid past. Heeft u veel ruimte over waar u de koelkast wilt hebben en moet de ruimte juist een beetje opgevuld worden? Dan kunt u het best kiezen voor een vrijstaande wijnkoelkast. Ook leveren wij wijnkoelkasten voor de horeca. Als u een horeca ondernemer bent weet u als de beste  dat het erg belangrijk is dat uw dranken van kwaliteit geschonken moeten worden. Een te warme wijn wordt bijvoorbeeld immers slecht gewaardeerd. Een wijnkoelkast kan dan niet onderbreken in uw zaak.

Het kiezen van de juiste wijnkoelkast

Bij het kiezen van de juiste wijnkoelkast zijn er een aantal factoren belangrijk. Zoals waar u de wijnkoelkast voor gaat gebruiken. Om wijnen te rijpen en lang te bewaren kunt u kiezen voor een wijnbewaarkast. Hierin heersen de perfecte omstandigheden voor de wijnen. Niet alleen de temperatuur maar ook de luchtvochtigheid moet optimaal zijn. Maar voor direct op temperatuur serveren van de wijn is een wijnklimaatkast beter waar de wijnen worden bewaard op schenktemperatuur. Ook is de grootte van de kast en het soort wijn belangrijk. Wilt u rode of witte wijn bewaren? Bij de keuze voor beiden zou u kunnen kiezen voor een wijnklimaatkast met twee temperatuurzones. Veel mensen denken dat rode wijn niet gekoeld hoeft te staan en op kamertemperatuur geschonken kan worden, dit is niet altijd zo! Rode en witte wijn verschillen dan natuurlijk wel in bewaartemperatuur.

Daarnaast moet u ook nadenken over waar in de ruimte u de wijnkoelkast wilt plaatsen. Als u ruimte wilt besparen en deze in wilt laten bouwen, kunt u het beste kiezen voor een compressor-wijnkoelkast. De compressor verplaatst het koelmiddel naar de verdamper waar het koelmiddel verdampt door warmte aan de omgeving te onttrekken. Dan verplaatst dit verdampte gas zich vanuit de verdamper naar de condensor. Het koelt het verdampte gas af dat dan vloeibaar wordt en dit voert zich weer naar de verdamper.

Ook is het belangrijk te letten op de draairichting van de deur, sommige van onze modellen zijn echter zowel links- als rechtsdraaiend te bestellen. Zo kan de ruimte waar de kast komt te staan optimaal benut worden.

Welke wijnkoelkast u dan ook kiest, bij Wijnkoeling4you.nl vindt u alleen de beste kwaliteit. Voor meer informatie, advies of vragen over onze wijnkoelkasten kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zullen u helpen de koelkast te vinden die het best bij u en uw situatie past.

Accessoires

Naast ons ruime assortiment aan wijnkoelkasten vindt u in onze webshop verschillende bijpassende accessoires. Wij leveren accessoires van het merk Dometic. Al sinds 1992 zijn zij een bekend begrip als het gaat om geruisloze absorptie koeltechniek. De verschillende accessoires die zij op de markt hebben gebracht treft u hier.